Amarantový koláč

DSCF2799Tento recept mám z blogu Henrietky Peškovičovej. Trošku som si tam pridala dačo svoje a výsledkom bol výborný koláčik.

Čo potrebujete:b
500g amarantové semená
2 jablká
hrsť sušených sliviek
2PL škorice
hrsť maku
kokosový olej
čokoládové koliečka
kokosové hoblinky
javorový sirup
agar agar

DSCF2798Do hrnca dajte amarant, prilejte 2 šálky vody, celé slivky a jablká. Prisypte 2PL škorice a varte do zhustnutia cca 30min. Asi v polovici varenia dosypte za hrsť maku. Potom jablká vyberte, vyberte jadrovníky, pokrájajte na menšie kúsky a dajte späť do masy. Do masy prilejte na konci agar-agar prášok, nechajte ešte prevrieť a odstavte. Zmes vylejte do kokosovým olejom pomastenej tortovej formy. Vrch ozdobte vlašskými orechmi, kokosovými hoblinkami, polejte javorovym sirupom a nahádžte naň čokoladky. Pečieme 20min na 180 C°. Krájajte vychladnutý.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.