DSCF0425Tento recept mám od Henriety Peškovičovej a poviem vám, bola to lahoda pre moje chuťové kanáliky. Amarant som nikdy nejedla, ani som o ňom nepočula, ale keď som bola v bio obchode, tak som si ho kúpila a neobanovala som.

Čo budete potrebovať: 1dl šálka amarantové semiačka, hrsť goji, banán, jablko, karobový prášok (ten som nemala, dal by kaši hnedý nádych), 1 lyžica ghee, 1/2 čl kardamón mletý, 1 šálka rastlinné mlieko, med

Ako na to: Deň vopred si namočte amarant do vody. Na druhý deň vodu zlejte, a pridajte rastlinné mlieko a varte asi 15 minút spolu so sušeným goji. Pridajte ghee na zjemnenie. Amarant počas varenia vytvorí želé hmotu, záleží ako dlho povaríte, či bude hustejšia alebo redšia.
Na panvici na troche medu osmažte očistené a pokrájané jablko a banán, prilejte trošku vody a za stáleho miešania poduste. Pridajte do kaše, povarte, pridajte kardamón, 1PL karobového prášku. Môžete dozdobiť nejakým sladidlom, ak sa vám to zdá dosť málo sladké, mne bolo osobne dosť, môžete pridať aj oriešky podľa vôle.