5 najlepších nápojov na zahriatie

Aj vy milujete, keď váš domov prevoňajú fantastické jedlá a nápoje? Jeseň je presne čas na prípravu voňavých teplých nápojov, ktoré nás nielen zahrejú, ale nám aj pohladkajú chuťové poháriky. Dnes vám ponúkame recepty na 5 najlepších nealko nápojov na zahriatie.

Nealko Sangria

2 hr vriacej vody

2 vrecúška čierneho čaju

2 škoricové drievka

3 hr 100% jablkového džúsu

1 hr čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy

tenké plátky z 1 pomaranča

plátky z 1 citróna

plátky z 1 limetky

1 stredne veľké jablko nakrájané na kocky

3 hr perlivej minerálky

Čajové vrecúška a škoricové drievka prelejte práve prevarenou vodou a nechajte 5 minút lúhovať. Vrecúška potom vyberte a vmiešajte cukor tak, aby sa úplne rozpustil. Vodu nalejte do džbánu a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Na minimálne hodinu dajte do chladničky a môžete podávať ozdobené lístkom mäty.

Arašidová horúca čokoláda

4 hrnčeky mlieka (kravského, alebo rastlinného)

2 PL Nutelly

1-2 PL jemného arašidového masla

1-2 PL nesladeného kakaového prášku

1 čl sladidla (cukor, javorový sirup, med, stévia, xylitol atď)

Marshmallows (môžete vynechať)

Zohrejte mlieko v hrnci až takmer do bodu varu. Pridajte arašidové maslo, Nutellu, kakao, cukor a miešajte do rozpustenia. Môžete ozdobiť strúhanou čokoládou, sekanými lieskovcami a podobne.

Chai Latte

1 hr vody

4 vrecúška čierneho čaju

2 škoricové drievka

2 zrnká kardamómu

2 hviezdičky anízu

muškátový oriešok

2 klinčeky

2 guľôčky čierneho korenia

1 PL javorového sirupu

2 hr mlieka (kravského, alebo rastlinného)

Do hrnca nalejte vodu, pridajte čajové vrecúška, koreniny a priveďte do bodu varu. Namiesto uvedených korenín môžete použiť už hotovú mletú koreniacu zmes. 5 minút povarte, odstavte z platne a prilejte javorový sirup. Preceďte a nalejte do dvoch hrnčekov. Zatiaľ v tom istom hrnčeku, v ktorom ste varili vodu s koreninami, zohrejte mlieko a napeňte ho napeňovačom. Opatrne vlejte do hrnčekov. Poprášte škoricou a ihneď podávajte.

Nealko Vianočný punč

600 ml brusnicového džúsu

250 ml jablkového džúsu

150 ml pomarančového džúsu

2 čl medu

pomaranč nakrájaný na tenké plátky

zmes korenia na varené víno

Zohrejte všetky tri džúsy, pridajte med a nechajte rozpustiť.  Pridajte zmes korenia a priveďte takmer do bodu varu. Môžete krátko povariť. Odstavte, pridajte plátky pomaranča a podávajte ešte za horúca.

Mexická instantná čokoláda

1/3 hr hnedého cukru

1/2 čl mletej škorice

1/4 hr kakaa

štipku mletého chilli alebo kajenského korenia

2 1/3 sušeného mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)

Všetky ingrediencie zmiešame a uskladníme v uzatvárateľnej dóze. Keď dostaneme chuť na horúcu čokoládu, nasypeme 1 veľkú ČL prášku do hrnčeka a zalejeme prevarenou vodou.

Obrázky zdroj: Pexels.com

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.