Archívy kategórie: Hydina a zajačina

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Chutný, zdravý obedík v delenej strave. Čo budete potrebovať: šalátové listy, mrkva, uhorka, cherry paradajky, kuracie prsia, olivový olej, šalátové korenie, balzamikový ocot Ako na to: Šalátové listy natrhajte, pridajte nastrúhanú mrkvu a nastrúhanú uhorku. Prelejte troškou olivového oleja, pofŕkajte balzamikovým octom a posypte šalátovým korením. Dobre premiešajte. Kuracie prsia nakrájajte na rezance, osoľte, okoreňte … Pokračovať na Grilované kuracie prsia so zeleninou

Kuracie špízy s cherry paradajkami

Kuracie špízy s cherry paradajkami

Ponúkam vám jednoduchý a pritom veľmi chutný recept do delenej stravy v bielkovinový deň. Čo budete potrebovať: 2 kuracie prsia, menšie šampiňóny, cherry paradajky, grilovacie korenie, trochu oleja, soľ, biely jogurt, 2 strúčiky cesnaku Ako na to: nakrájajte si kuracie prsia na kocôčky a striedavo s paradajkami a šampiňónmi napichujte na drevené špajdle. Do oleja … Pokračovať na Kuracie špízy s cherry paradajkami

Jelenie rebrá na víne

Jelenie rebrá na víne

Umyté rebrá osolíme, vložíme do nádoby a zalejeme nálevom ktorý pripravíme z 300ml – 500ml červeného vína, 7-10 guličiek celého čierneho a nového korenia, 2-3 bobkových listov, 7-10 guličiek rozrezaných borievok (jalovcov), 2-3 strúčikov cesnaku, 2-3 stoniek zelerovej vňate, menšej vetvičky estragónu, pár strekmi worchestrovej omáčky a soli. Naložené mäso uložíme do chladničky na min. … Pokračovať na Jelenie rebrá na víne

Kuracie nugetky v lahodnom cestíčku

Kuracie nugetky v lahodnom cestíčku

Mám rada rýchle a jednoduché jedlá, lebo sa nemusím príliš zdržiavať tým, čo ľudia zjedia za 15 minút 🙂 Túto delikatesu som robila v nedeľu, je to tiež nápad z mojej hlavy a chutilo to všetkým. Potrebujete: 500g kuracích pŕs, 2 vajcia, hladká múka, mlieko, sójová omáčka, worčestrová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, olej na vyprážanie … Pokračovať na Kuracie nugetky v lahodnom cestíčku

Kuracina v instantnej hríbovej polievke

Kuracina v instantnej hríbovej polievke

Čo budete potrebovať: 400g kuracích pŕs, soľ, korenie, hladká múka, 1 sáčok instantnej hubovej polievky, 100g tvrdého syra, olej Postup: Kuracie prsia nasoľte, okoreňte, obaľte v hladkej múke a osmažte na oleji do zlatista. Potom ich preložte do pekáča. Do hrnčeka si vysypte polievku a zalejte zovretou vodou. Dobre premiešajte a vlejte do pekáča. Vrch … Pokračovať na Kuracina v instantnej hríbovej polievke

Kuracina v smotanovo-mrkvovej omáčke

Kuracina v smotanovo-mrkvovej omáčke

Jednoduchý a rýchly obedík. Čo potrebujete: 1/2 kg kuracích pŕs, 3-4 väčšie mrkvy, 1 šľahačková smotana, 1PL hladkej múky, 1 kocka bujónu, soľ, korenie, olej Ako na to: Mrkvu nahrubo nastrúhajte. Na rozohriatom oleji opražte z oboch strán kuracie prsia a preložte ich do hrnca. Do výpeku dajte mrkvu a trochu ju opražte. Preložte do … Pokračovať na Kuracina v smotanovo-mrkvovej omáčke

Kuracie stehná v šampiňónovej omáčke s tarhoňou

Kuracie stehná v šampiňónovej omáčke s tarhoňou

Ak máte radi netradičné chute, určite si týmto jedlom prídete na svoje. Čo potrebujete: 4 kuracie stehná, 2PL citrónovej šťavy, 2PL oleja, 1PL sušeného oregana, 1PL sušenej bazalky, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Na omáčku: 2dl vody, 1PL solamylu, 250g šampiňónov, 250ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľa, 1PL nasekanej petržlenovej vňate, … Pokračovať na Kuracie stehná v šampiňónovej omáčke s tarhoňou