Archívy kategórie: Huby

Gnocchi s hlivovo-mrkvovou omáčkou

Gnocchi s hlivovo-mrkvovou omáčkou

Čo potrebujete: balíček gnocchi, olej, 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšia mrkva, 400g hlivy ústricovej, 1dl sójovej smotany (alebo 1dl sójového mlieka + 1 PL solamylu), soľ Ako na to: podľa návodu si uvarte gnocchi, ak nezoženiete, môžete si ich spraviť podľa tohto receptu, ale nedajte do cesta vajíčko, nahraďte ho vajahitom, resp. môžete použiť … Pokračovať na Gnocchi s hlivovo-mrkvovou omáčkou

Tortellini s hlivovou omáčkou

Tortellini s hlivovou omáčkou

Doma sa nám podarilo dopestovať prvý raz hlivu v sude. Krásny trs nám spravil ohromnú radosť, ale aj myšlienku na to, čo s ňou. A tak som zaimprovizovala a pripravila som pre moju rodinu super mňamku 🙂 Čo budete potrebovať: balíče tortellini (ja som kúpila so syrom), hlivu, cibuľu, tavený syr črievko, 1 šľahačkovú smotanu, … Pokračovať na Tortellini s hlivovou omáčkou

Vyprážané šampiňóny plnené bryndzou

Vyprážané šampiňóny plnené bryndzou

Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť. Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, … Pokračovať na Vyprážané šampiňóny plnené bryndzou