Archívy kategórie: Bravčové a hovädzie mäso

DIA recepty – hovädzie, bravčové

Hovädzí perkelt s tarhoňou 800 g predného hovädzieho, 3 cibule, 1 paprika a rajčina, 1 dl oleja, 5 – 6 strúčikov cesnaku, 2 – 3 zemiaky, 200 g cestovín tarhoňa, červené víno, rasca, červená sladká, prípadne aj štipľavá paprika, soľ Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom […]

Pečené kolená na kapuste

Pečené kolená na kapuste

Ponúkam vám jeden fakt nezdravý recept, ale je to strašná pochúťka, hlavne ak robíte nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi robíte žúrku. Chlapi obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru. Čo budete potrebovať: 1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, […]

Gazdovský pekáč

Gazdovský pekáč

Takto nazval toto jedlo môj manžel, lebo mu to pripomenulo trošku jedlá našich starých otcov – jednoduché a pritom výdatné. Budete potrebovať: 1kg zemiakov, 0,5kg bravč.pliecka, 3 veľké cibule, 500ml vývaru (z 2 kociek hovädzieho bujónu), 2dl bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, 125g masla

Boloňská omáčka alá Boc

Boloňská omáčka alá Boc

Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva.