Archívy kategórie: Bezmäsité jedlá

Olivovo-paradajkové špirály

Olivovo-paradajkové špirály

Jednoduché na prípravu, rýchlo urobené, výborné na jedenie. Ingredience na 8 tyčiniek : 300 g hladkej špaldovej múky (+ trocha na posypanie dosky) 1 lyžička soli 180 ml vlažnej vody 1 lyžička sušených kvasnic cca 1/4 lyžičky cukru 150 g zelených olív bez kôstok 5-6 sušených paradajok. Ja som robila cesto v pekárničke, ale kto … Pokračovať na Olivovo-paradajkové špirály

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Čo potrebujete: 1 sáčok mrazenej brokolice, 500g údené tofu, pohár vody alebo sójového mlieka, lyžička kurkumy, 50ml oleja, lyžička soli, MČK Brokolicu hodíme do vriacej vody a po zovretí zlejeme a necháme odkvapkať. Rozmixujeme si tofu s vodou alebo sójovým mliekom, pridáme koreniny, olej a znovu rozmixujeme. Zapekaciu misu vymažeme olejom a vložíme do nej … Pokračovať na Brokolicový nákyp

Pečená cvikla s baby zemiačikmi

Pečená cvikla s baby zemiačikmi

Potrebujete nejakú ľahkú večeru a dochádza vám inšpirácia? Spravte si túto pochúťku v alobale a uvidíte, ako si pochutnáte. Čo potrebujete: 2 menšie cvikly, 6ks menšie zemiaky, 4 strúčiky cesnaku, MČK, soľ, olivový olej, alobal Ako na to: Zemiaky dobre umyte pod vodou a nakrájajte na štvrťky. Cviklu ošúpte a nakrájajte na približne rovnaké kúsky … Pokračovať na Pečená cvikla s baby zemiačikmi

Zelené cestoviny

Zelené cestoviny

Zdravé, chutné cestoviny so zelenou prílohou, hotové raz-dva. Čo potrebujete: bezvaječné cestoviny, 1 menšia cibuľa, olej, 100g mrazené špenátové listy, 1 hrnček mrazený hrášok, hrsť tekvicových semiačok, sójová smotana, soľ Ako na to: uvarte si cestoviny, sceďte. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu, pridajte mrazený špenát, hrnček hrášku a uduste domäkka. Zalejte sójovou smotanou. … Pokračovať na Zelené cestoviny

Opečený baklažán s mozarellou a paradajkami

Opečený baklažán s mozarellou a paradajkami

Jednoduchý a veľmi dobrý recept do delenej stravy v bielkovinový deň. Čo potrebujete: 1 baklažán, 2 balíčky mozarella, 2-3 paradajky, olej, soľ Ako na to: Baklažán umyte a aj so šupkou ho nakrájate na tenké prúžky. Rozložte na tácku a posypte soľou, nechajte aspoň 1/2 hodinu, nech pustí baklažán vodu. Potom si rozpáľte olej na … Pokračovať na Opečený baklažán s mozarellou a paradajkami

Fantastický chlieb bez miesenia a bez váženia

Fantastický chlieb bez miesenia a bez váženia

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť 🙂 Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička … Pokračovať na Fantastický chlieb bez miesenia a bez váženia

Šalát z červenej repy

Šalát z červenej repy

Tento recept mám z knižky od Mačingovej a je fantastický. Myslela som si, že červenú repu nikdy nebudem jesť, lebo tie sladko-kyslé nálevy ja vôbec nemusí, ale tento recept priam milujem. Keď si naberiem do polievkovej misky a posypem syrom, nič už na večeru nepotrebujem jesť. Budete potrebovať: 2 väčšie červené repy, 1 konzerva 300g … Pokračovať na Šalát z červenej repy

Rýchla večera s hermelínom

Rýchla večera s hermelínom

Toto jedlo som prvý raz jedla u kamarátov a stašne sa mi to zapáčilo, bolo to jednoduché a pritom veľmi chutné. Ako rýchla večera priam ideálne. Potrebujete pre 2 osoby: 2 hermelíny, alebo podobné syry, grilovacie korenie na syr, olej, alobal, rôzna zelenina Zapneme si rúru a vyhrejeme na 200°C. Syr vyberieme z obalu, z … Pokračovať na Rýchla večera s hermelínom

Zapekaná cuketa so syrom

Zapekaná cuketa so syrom

Ak chcete pre seba niečo spraviť vrámci stravy, tak vám ponúkam toto výborné a pritom zdravé jedlo. Potrebujete: 2 cukety, 50ml olivového oleja, bazalka, soľ, mleté korenie, sójová omáčka, 4 strúčiky cesnaku, tvrdý syr Cuketu som olúpala, nakrájala na kolieska a dala do zapekacej misy. Potom do 50ml olivového oleja som dala bazalku, soľ, korenie … Pokračovať na Zapekaná cuketa so syrom

Zemiaky s tvarohovou omáčkou

Zemiaky s tvarohovou omáčkou

Sú dni, keď nemáte čas alebo chuť na dlhé vyváranie, potrebujete pripraviť niečo rýchle, nenáročné alebo bezmäsité. V takomto prípade sa rada vraciam k nasledujúcemu receptu, ktorý som dostala od mojej svokry. Zemiaky s týmto tvarohom sú veľmi obľúbené v Bavorsku a nájdete ich snáď na každom jedálnom lístku veľkej väčšiny tunajších “Biergarten”.