Čaká vás stavba alebo rekonštrukcia?

Vlastné bývanie si zaslúži našu veľkú pozornosť, nech sa už nachádzate vo fáze príprav samotného domu, či bytu na nasťahovanie, alebo už spokojne bývate niekoľko rokov. Máme totiž prirodzenú tendenciu kupovať postupne nielen oblečenie ale aj nábytok. Naše domácnosti sú tak preplnené a z času na čas treba urobiť veľké upratovanie. Donekonečna sa teda ani…

O brusniciach

Brusnice sú malé červené bobule s kyslou až horkastou chuťou. Sú blízke príbuzné s čučoriedkou, ale na rozdiel od nej sa zavárané často servírujú ako pochúťka k mäsu či ako osvieženie vo forme džúsu. Aké látky sa v nich nachádzajú a čím nášmu telu prospievajú? Bobule sa zbierajú od augusta až do konca októbra, preto…

Tekvica hokaido v našej kuchyni

Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokaido v kuchyni rozmanité využitie. Kto si tekvice spája len s kompótmi či džemami, bude možno prekvapený, aké delikátne, rýchle a lacné jedlá si môžete z tekvice Hokaido pripraviť. Pôvod tekvice Hokaido Tekvica Hokaido sa odpradávna pestuje na Ďalekom východe, odkiaľ sa rozšírila do Ameriky, jej prapôvod…

Včelí peľ

Včelí peľ je bohatá prírodná rastlinná potravina pre včely, ktorá sa niekedy nazýva “elixír mladosti”. Dosiaľ je na počudovanie málo známe, že kvetový peľ má obdivuhodné vynikajúce liečivé vlastnosti, pretože je bohatý na biologické účinné látky, obsahuje všetky potrebné prvky a vitamíny pre ľudský organizmus. Štúdie ukazujú, že poskytuje skoro všetky látky potrebné pre každodennú…

Poznáte tapioku?

Priznám sa, doteraz som počula o tapioke len raz, v jednom filme spomínala jedna väzeňkyňa druhej, aby ju miešala, nech neprihorí. Z toho som usudzovala, že je to niečo na jedenie, ale viac som netušila, čo to je. Až kým som nenarazila na jeden recept, kde sa znovu tapiokové perličky spomínali. A tak som začala…