Archívy kategórie: Kútik pre gazdinky

Domáca mozarella

Domáca mozarella

Milujem morazellu, či už samotnú s paradajkami a olivovým olejom, alebo aj s grilovanou cuketou. Odkedy si chodím do automatu po domáce mlieko, rozhodla som sa, že si ju skúsim spraviť aj doma a keďže sa mi podarila, tak vám ponúkam na ňu recept: Čo potrebujete: 2 litre domáceho mlieka 1 čl kyseliny citrónovej 1/2 … Pokračovať na Domáca mozarella

Sypaný tofu vegan koláč

Sypaný tofu vegan koláč

Poznáte recept na Švédsky tvarohový sypaný koláč? Toto je jeho vegan verzia, zdravšia, bez mlieka a mliečnych výrobkov. Tento recept je tak jednoduchý a nenáročný na prípravu, že ho zvládnete mať pripravený za 15 minút a potom už len čakáte, kým sa ten zázrak upečie v rúre 🙂 Čo potrebujete: cesto: 1 šálka (2,5dl) špaldová … Pokračovať na Sypaný tofu vegan koláč

Hotel pre hmyz

Hotel pre hmyz

Mnohé druhy užitočného hmyzu si v moderných upravených záhradách ťažko vedia nájsť vhodné úkryty. Ak uvažujete, že by ste chceli do svojej záhrady takýto hmyz prilákať, či už napr. ako pomoc pri likvidácii vošiek, alebo ako opeľovačov, môžete im postaviť tzv. hmyzí hotel. Zhotovený môže byť z rôznych materiálov, čím je rôznorodejší a pestrejší, tým … Pokračovať na Hotel pre hmyz

Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami

Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami

Mám rada rýchle, nenáročné jedlá, tzv. šup-šup čo dom dal. V tejto sezóne špargle by som si nemohla odpustiť niečo cestovinové so špargľou na taliansky spôsob. Čo potrebujete: 200g penne cestoviny 300g zelená špargľa hrsť sušených paradajok hrsť rukoly 1čl medveďocesnakové pesto alebo 1 strúčik cesnaku bazalkové pesto 3 PL mleté čierne korenie oregano olivový … Pokračovať na Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami

Plnené šampiňónmi s grilovanou špargľou

Plnené šampiňónmi s grilovanou špargľou

Jar nám ponúka množstvo skvelých možností, ako obohatiť svoj jedálniček o sezónne jedlá, napríklad špargľa, medvedí cesnak. Ponúkam vám skvelý bielkovinový obed, ktorý vám bude určite chutiť: Čo potrebujete: 4 veľké šampiňóny – portobello 125g májovej bryndze 1 bielok 1čl pesta z medvedieho cesnaku (ak nemáte, môžete dať 2 strúčiky cesnaku) špargľa olivový olej soľ … Pokračovať na Plnené šampiňónmi s grilovanou špargľou

Hráškový krém s avokádom a klíčkami

Hráškový krém s avokádom a klíčkami

Milujem husté krémové polievky a top pre mňa je hrášková. Milujem rôzne obmeny a toto je taká jarná. Čo potrebujete: 1 šálka mrazený hrášok 1 zrelé avokádo 1PL pesto z medvedieho cesnaku čerstvá bazalka soľ, korenie klíčky Vo vode obvarte chvíľku hrášok. Do vysokootáčkového mixéra dajte scedený hrášok, 1 očistené avokádo, pesto z medvedieho cesnaku … Pokračovať na Hráškový krém s avokádom a klíčkami

Ovsená kaša s mangom a pistáciami

Ovsená kaša s mangom a pistáciami

Ráno mám rada začínať smoothie a potom si dať niečo na zaplnenie žalúdka. A čím rýchlejšie a jednoduchšie, tým lepšie. Takým je aj táto kaša. Čo potrebujete: 5 PL ovsených vločiek 1 PL ľanové semienka 2dl rastlinné mlieko javorový sirup mletá škorica mango pistáciové oriešky nesolené Do uzatvárateľnej nádoby dajte mlieko, vločky a ľan, dobre … Pokračovať na Ovsená kaša s mangom a pistáciami