Shrekové fašírky

Brokolica. Zelené slovo, ktoré vykúzli výraz strachu v očiach mojich detí. Nikdy sa mi nepodarilo primäť ich, aby z nej zjedli čo i len kúsok. Potom som niekde čítala, že pokiaľ nechcú zeleninu jesť v pôvodnom stave, treba ju zamaskovať.  Tak som si vymyslela tieto brokolicové „Shrekové“ fašírky. Čo budeme potrebovať brokolicu cibuľku diétnu salámu, alebo šunku vajíčko soľ,…

Hliva s kyslou kapustou a pečenými zemiakmi

Toto je ďalší recept od mojej obľúbenej Henrietky Kundrátovej (Peškovičovej), ktorá dáva skvelé zdravé recepty na svojom facebookovom profile a niektoré z nich s radosťou často robievam. Toto je jedlo vhodné ako obed, alebo večera, ktorá zasýti a pritom poskytne aj veľa vitamínov. Čo potrebujete: 250g čerstvej hlivy cibuľa 3 strúčiky cesnaku olivový olej 0,5dl…

Omeleta s avokádom a paradajkou

No, poznáte to asi každá, cez Vianoce sa akosi menej kontrolujeme, pretože stoly nám ponúkajú množstvo dobrôt, ktoré bežne počas roka nekonzumujeme v takom množstve a po novom roku prídu tie klasické plány, ako sa ideme dať na chudnutie. Áno, aj ja som z tých, čo si povedia, že je najvyšší čas začať si upravovať…

Domáca mozarella

Milujem morazellu, či už samotnú s paradajkami a olivovým olejom, alebo aj s grilovanou cuketou. Odkedy si chodím do automatu po domáce mlieko, rozhodla som sa, že si ju skúsim spraviť aj doma a keďže sa mi podarila, tak vám ponúkam na ňu recept: Čo potrebujete: 2 litre domáceho mlieka 1 čl kyseliny citrónovej 1/2…

Sypaný tofu vegan koláč

Poznáte recept na Švédsky tvarohový sypaný koláč? Toto je jeho vegan verzia, zdravšia, bez mlieka a mliečnych výrobkov. Tento recept je tak jednoduchý a nenáročný na prípravu, že ho zvládnete mať pripravený za 15 minút a potom už len čakáte, kým sa ten zázrak upečie v rúre :-) Čo potrebujete: cesto: 1 šálka (2,5dl) špaldová…

Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami

Mám rada rýchle, nenáročné jedlá, tzv. šup-šup čo dom dal. V tejto sezóne špargle by som si nemohla odpustiť niečo cestovinové so špargľou na taliansky spôsob. Čo potrebujete: 200g penne cestoviny 300g zelená špargľa hrsť sušených paradajok hrsť rukoly 1čl medveďocesnakové pesto alebo 1 strúčik cesnaku bazalkové pesto 3 PL mleté čierne korenie oregano olivový…

Krtkova vegan torta

Poznáte krtkovu tortu? Ja som ju už párkrát jedla veru aj z prášku, aj z klasických mliečnych surovín a teraz prišiel rad na vegan verziu, vhodnú aj do delenej stravy. Skúsite tiež? Je výborná a nerozoznáte ju od pravej :-) Korpus • 1 hrnček hladkej celozrnnej špaldovej múky • ¾ hrnčeka polohrubej špaldovej múky •…

Plnené šampiňónmi s grilovanou špargľou

Jar nám ponúka množstvo skvelých možností, ako obohatiť svoj jedálniček o sezónne jedlá, napríklad špargľa, medvedí cesnak. Ponúkam vám skvelý bielkovinový obed, ktorý vám bude určite chutiť: Čo potrebujete: 4 veľké šampiňóny – portobello 125g májovej bryndze 1 bielok 1čl pesta z medvedieho cesnaku (ak nemáte, môžete dať 2 strúčiky cesnaku) špargľa olivový olej soľ…