Práve čítate: Kútik pre gazdinky

Servírujeme špargľu

V supermarketoch nás  v týchto dňoch v oddelení so zeleninou víta špargľa. Či už zelená, alebo biela, akoby sa nás usmievala a šepkala: „daj si ma do košíka, neoľutuješ“.  Ak ste ešte tento druh zeleniny neskúšali, teraz...

Žihľavový sirup

Ešte máme poslednú šancu nazbierať mladé výhonky žihľavy a zachovať si ich liečivé účinky aj na zimu. Najlepšie je ju zberať na jar, alebo máme šancu ešte na jeseň, keď v septembri a októbri vyrašia ďalšie mladé...

Domáce vegánske burgery

Tieto veggie burgery sú veľmi chutné a pomerne nenáročné na prípravu. Zmes si dokonca môžete pripraviť večer a upečiete ich pokojne aj na druhý deň. Chutia dospelým a rovnako aj deťom. Čo budeme potrebovať...

Vajíčkový šalát

Prichádza jar, všetko sa zelená a aj naše sliepočky začínajú niesť veľké množstvo vajíčok. A keď už sa aj vám začnú v chladničke kopiť výborné domáce vajíčka a nestihnete ich všetky použiť pri vypekaní koláčikov, už vám...

RAW guľky

Ak patríte medzi nadšencov raw stravy, alebo ak radi experimentujete v kuchyni so zdravými receptami, môžete si (nielen) na nadchádzajúce Veľkonočné sviatky pripraviť napríklad takúto zdravú dobrotu. Ingrediencie: ovsené vločky jemné mleté mandle, či...

Veľkonočné rolády

  Špenátová roláda Ako malá som nemala rada špenát. Od základnej školy som mala k nemu odpor a určite nie som prvá, ani posledná. Mama raz na Veľkú noc spravila špenátovú roládu, ktorú som si...

Shrekové fašírky

Brokolica. Zelené slovo, ktoré vykúzli výraz strachu v očiach mojich detí. Nikdy sa mi nepodarilo primäť ich, aby z nej zjedli čo i len kúsok. Potom som niekde čítala, že pokiaľ nechcú zeleninu jesť v pôvodnom stave, treba...