Archívy kategórie: Kútik pre gazdinky

Arašidový tvaroh s ovocím

Arašidový tvaroh s ovocím

Tento jogurt je veľmi podobná obdoba mandľového tvarohu. Ak máte chuť na dačo jednoduché a zdravé, tak ochutnajte. Arašidy ale musíte mať v bio kvalite, nesolené. Čo potrebujete: 1 hrnček arašidov 1 lyžica javorového sirupu šťava z 1/2 citrónu lyžička vanilkového extraktu okrem toho maliny, kakaové bôby, jahody Arašidy namočte do vody na noc, potom […]

Raw bounty tyčinky

Raw bounty tyčinky

Podobný recept som tu už raz vkladala ako bounty rezy, tentoraz som pripravila niečo podobné pre sladké jazýčky vo forme drobných tyčiniek. Čo potrebujete: 2 šálky kokosu 3/4 šálky kokosový olej 1/2 šálky agáve sirup alebo med 1PL strúhanej bio citrónovej kôry 1Pl citrónovej šťavy štipka soli čokoládová poleva: 3/4 šálky kakaového masla 1 šálka […]

Jednozrnkové placky

Jednozrnkové placky

Jednozrnka je najstaršia odroda pšenice, ktorú používali ešte starí Egypťania či Rimania. Práve rímsky vládca Caesar vo svojich Zápiskoch z Gálie píše, že strava rímskych vojakov pochodujúcich do vojen proti barbarom pozostávala iba zo 100 gramov jednozrnky, ktorú počas pochodovania prežúvali. Jednozrnku a jednozrnkový chlieb taktiež odporúča Ježiš vo svojom Evanieliu Esejských. Jednozrnku namočíme na […]

Raw ovocná pizza

Raw ovocná pizza

Chcela som spraviť nedeľný poobedňajší zákusok, no a napadlo ma spraviť dačo zdravé, pekné na pohľad a chuťovo pre deti zaujímavé. Čo potrebujete: veľký melón bobuľky čučoriedok jahody biely melón lístky mäty Melón rozrežte na polovicu a odrežte z neho kruh so šírkou asi 2cm. Prerežte ho na 8 rovnakých kúskov a každý ozdobte jahodou, […]

Grilovaný baklažán s grilovaným ovčím syrom

Grilovaný baklažán s grilovaným ovčím syrom

Čo potrebujete: hlávkový šalát cherry paradajky baklažán 2 plátky čerstvého ovčieho syra cviklové klíčky olivový olej soľ Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, trochu posolíme a necháme pustiť vodu. Rovnako nasolíme aj plátky ovčieho syra. Na panvicu dáme olej a baklažán ugrilujeme, ku koncu pridáme aj ovčí syr, ktorý tiež ugrilujeme, ale len chvíľočku, kým chytia […]