DSCF2919Žemľovku mám veľmi rada, ale nerobievala som ju často, pretože som ju nevedela spraviť tak, ako mi chutievala v školských jedálňach. Ale potom som našla recept, podľa ktorého som ju spravila raz a odvtedy sa už tohto receptu nebojím, chutí skvele a aj moja rodina si pochvaľuje.

Čo potrebujete:
8 rožkov
1l mlieka
3 vajíčka + 3 bielka
cukor podľa potreby
škorica
vanilkový cukor
citrón
6 jabĺk
500g jemný tvaroh
maslo na vymastenie formy

Do mlieka dáme 3 vajíčka, cukor, dobre premiešame. Rožky nakrájame na kolieska a dobre ich namočíme v tejto zmesi mlieka. Zapekaciu misu vymastíme maslom a polovičku rozmočených rožkov do nej poukladáme.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom. Túto zmes natrieme na rožky.
Jablká nastrúhame nahrubo, zmiešame s cukrom, škoricovým cukrom a citrónovou šťavou. Zmes nanesieme na tvarohovú zmes. Na jablkovú zmes dáme zvyšnú zmes rožkov a mlieka. Dáme piecť na 180°C cca 60 minút. Pred dokončením na žemľovku natrieme bielka vyšľahané na sneh s 2PL práškového cukru. Keď sneh zhnedne, odstavíme.
Žemľovku nechajte odstáť, aby sa vám dobre porciovala.