Ak chcete ešte rýchlo upiecť niečo na Veľkú noc, no nie ste veľkým fanúšikom maslových presladených zákuskov, skúste vegánske brownies. Vyzerajú aj chutia priam de luxe, čo poviete?

Budete potrebovať:

  • 5 PL slnečnicový olej + trošku na vytretie plechu
  • 200 g horkej čokolády bez obsahu mlieka
  • 170 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 3 kopcové ČL kakaa
  • 180 g trstinového, alebo kokosového cukru
  • štipku morskej soli
  • 1 ČL vanilkovej esencie, alebo semiačka z 1 vanilkového struku
  • 230 ml nesladeného rastlinného mlieka
  • 2oo g pekanových orechov

Ako budete postupovať:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Plech približne o veľkosti 20×20 cm mašľovačkou vytrite olejom a vyložte papierom na pečenie.
  2. 150 g čokolády roztopte vo vodnom kúpeli a odložte na chvíľku bokom. Zvyšných 50 g nasekajte.
  3. Do veľkej misky preosejte múku spolu s kakaom. Prisypte cukor a pridajte štipku soli. Ak pracujete s vanilkovým strukom, pridajte semiačka do suchej zmesi.
  4. Do sypkej zmesi ďalej prilejte olej, rastlinné mlieko a roztopenú čokoládu. Ak pracujete s tekutou vanilkovou esenciou, pridajte ju práve teraz. Všetko dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte nasekanú čokoládu a nasekané pekanové orechy. Zopár orechov si nechajte na ozdobenie.
  6. Pripravenú masu vylejte na plech a rovnomerne zarovnajte. Vrch posypte zvyšnými nasekanými orechmi.
  7. Plech vložte do vyhriatej rúry približne na 20-25 minút. Hotový koláč má byť po okrajoch upečený, no v strede ešte tekutý.
  8. Po vybratí z rúry ho nechajte 5 minút postáť, potom ho vyklopte na mriežku.
  9. Servírujte ešte mierne teplý s kopčekom vegánskej zmrzliny.

Obrázky zdroj: Pexels.com