Doma sa nám podarilo dopestovať prvý raz hlivu v sude. Krásny trs nám spravil ohromnú radosť, ale aj myšlienku na to, čo s ňou. A tak som zaimprovizovala a pripravila som pre moju rodinu super mňamku :-)

Čo budete potrebovať: balíče tortellini (ja som kúpila so syrom), hlivu, cibuľu, tavený syr črievko, 1 šľahačkovú smotanu, 1PL hl. múky, mlieko, bazalka

Ako na to:

V osolenej vode uvaríme tortellini. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme hlivu a za občasného miešania ju udusíme asi 15 minút domäkka. Zalejeme smotanou rozmiešanou s lyžicou hladkej múky. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime troškou mlieka. Pridáme tavený syr a necháme ho roztopiť. Na záver posypeme bazalkou. Na tanier naložíme tortellini a zalejeme omáčkou. Môžeme podávať.