Slaná torta

10689438_10204612285499897_782206424163509819_nMôj tatino oslavoval narodeniny a povedzme si úprimne, každý je po Vianociach objedený sladkými tortami. No a tak som sa rozhodla, že ho prekvapím a k narodeninám mu spravím slanú tortu. Bola dosť veľká a ťažká, ale nemali sme problém ju za 2 dni zjesť, taká bola výborná, šťavnatá.

Čo potrebujete: 3 sendvičové chleby (2 tmavé a 1 svetlý), 2 nátierkové pomazánky s pažítkou, 2 nátierkové pomazánky s cesnakom, 2 klasik nátierkové pomazánky, 1 tavený syr v črievku, 250g rama, horčica, 30dg šunková saláma, 10dg suchá saláma s koreninovým okrajom, 60dg polotvrdý plátkový syr, rôzne druhy zeleniny na ozdobu, hrozno

Pripravíme si vhodnú tácku, ktorú obalíme do potravinárskej fólie. Na spodok naukladáme prvú vrstvu sendvičového chleba. Tu som dala 3*3 ks.
Klasik nátierku zmiešame s taveným syrom v črievku dohladka. Ramu zmiešame s 2PL horčice vznikne nám tiež nátierka.

Sendviče natrieme napr. pažítkovou nátierkou (použijeme celý kelímok). Dobre priliepame aj spoje, aby nám torta držala pokope.Na nátierku poukladáme vrstvu šunky. Šunku zakryjeme ďalšou vrstvou tmavého sendviča, predtým ale spodnú časť, ktorá sa dotýka šunky, natrieme znovu pažítkovou nátierkou, aby vrstvy dobre spolu držali. Na tmavý sendvič zvrchu nanesieme syrovú pomazánku. Znovu poukladáme šunku, sendviče znovu natrieme z oboch strán nátierkami.
Znovu prekryte, tentoraz bielym sendvičovým chlebom a nezabudnite ho znovu natrieť zo spodu nátierkou.
Takto pokračujeme, kým nedostaneme požadovanú výšku torty.
Máte už hotovú celú tortu, už ju musíte len dozdobiť. Ak máte zvyšky rôznych nátierok, tak ich zmiešajte dokopy a ponatierajte vrch aj boky torty. Na natretú tortu teraz začnite naliepať tvrdý syr. Začnite najprv boky a potom vrch. Aby vám spoje dobre držali, tak môžete použiť ako lepidlo nátierkové maslo.
Teraz dajte tortu do chladu na noc, aby pekne prešli nátierky do sendvičov. Na druhý deň stačí tortu ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Suchú salámu som použila na výrobu ružičiek, ktoré som fixovala špáratkami na tortu. Je dobré pri zdobení používať na drobnú zeleninu špáratká, ktoré napr. cherry paradajky dobre držia na torte, hlavne pri prenášaní, nebudú sa vám kotúľať :-)

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *