RTL-losos

V jednej televíznej relácii o reštauráciach spomenul šéfkuchár medzi rečou nasledujúci recept, ktorý nám pri premiére u nás doma hneď veľmi zachutil. Jeho príprava je navyše nenáročná a poteší i všetkých vyznávačov zdravej životosprávy.

Potrebujete: citrón, maslo, plátky lososa, korenie, soľ, bazalku.

V malej miske rozmiešajte maslo s citrónovou šťavou. Plátky lososa poumývajte, osušte. Najprv ich posoľte a okoreňte z jednej strany, následne potrite zmesou masla a citrónu. Trochu sa pri natieraní budete musieť pohrať, keďže sa maslo po rybe kĺže, ale ten výsledok určite stojí zato.
Takto pripravené plátky uložte do vymastenej misy natretou stranou nadol a presne tým istým spôsobom upravte teraz vrchnú stranu. Nakoniec na maslo nasypte bazalku. Ja pečiem v rúre pri 180°C asi 20 minút. Lososa môžete podávať so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

O autorovi Katka

Hlavným mottom mojej duše dobrodruha je: treba vyskúšať všetko, a keď nie všetko, tak aspoň veľmi veľa... a mojim hrejivým slniečkom je náš 5-ročný syn Michael (2004). Na mnoho vecí nie som skutočným odborníkom, ale som vášnivým zberateľom nových informácii, o ktoré sa rada podelím s ostatnými.

4 názory k “RTL-losos

  1. Vazne? Aj robis doma? Mna manzel vzal pred par rokmi na narodky do japonskej restauracii na sushi a mne to nechutilo:) Mrzelo ho to, vravel, ze by sa mi asi viac zavdacil 5 dolarovym cinskym bufetom. Haha.

  2. Robila som iba raz….so spoluziackou z vysky, bola polovicna Japonka, ale okrem jedneho okamihu z kuchyne si uz na nic ine neviem spomenut…bolo to straaasne davno :o )
    ale snad niekedy vyskusam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>