roladaZostalo vám v chladničke pár krémov, ktoré ste nestihli minúť na koláče? Čakáte návštevu a neviete, čo narýchlo pripraviť, keďže zo všetkých koláčov z Vianoc vám zostali len zvyšky. Možno vám pomôže nasledujúci recept, ktorý pomohol mne, keď som potrebovala rýchlo nejaký jednoduchý koláč a chcela som minúť aj malú mištičku čokoládového krému, ktorý mi zvýšil z iného koláča.

Čo budete potrebovať: na korpus 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 4-5 lyžíc mletých orechov, 1/2 balíčku prášku do pečiva
k tomu ešte zvyšok čokoládového krému (asi 250g), 2 banány, mleté orechy

Postup: Vajcia s cukrom vymiešajte do penista. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri 200°C do svetlo-hneda. Ihneď zrolujte dlhšou stranou aj s papierom do utierky a nechajte vychladnúť.
Ak vám zvýšil čokoládový alebo iný krém, tým lepšie, ak nemáte, tak si spravte polovičnú dávku vášho obvyklého krému, t.j. stačí 125g masla, lebo na roládu stačí malá vrstva krému. Roládu rozviňte a zbavte papiera, ten ale nevyhadzujte, ale podložte ho pod koláč, ešte sa vám zíde. Krém natrite na roládu, ale nie všetku, nechajte si niečo na potretie vrchu. Na užšiu časť rozložte banány a roládu opatrne, ale pevne zviňte. Roládu celú potrite krémom. Papier vám pomôže v tom, že si roládu môžete pekne točiť a pritom si nezašpiníte ani podložku.
Teraz vrch posypte orechmi a obaľte zo všetkých strán, takisto roládu točte po papieri a orechy sa vám pekne budú vtláčať do krému. Dajte dobre stuhnúť do chladničky. Krájajte úhľadné tenké roládky. Určite budete mať úspech.