Palacinky s chuťou jesene

Niekedy dobre padne ozvláštniť klasické palacinky inou príchuťou a hneď máme na svete nové jedlo. Skúsme si ich tentoraz pripraviť na „tekvicovo.“

Čo budeme potrebovať

  • 1 1/4 hr špaldovej múky
  • 3 PL hnedého trstinového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 0,5 ČL perníkového korenia, alebo mletej škorice
  • 0,5 hr tekvicového pyré (upečieme maslovú tekvicu a vydlabeme vnútro)
  • 1 1/4 hr mandľového, alebo iného rastlinného mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli

Ako budeme postupovať

  1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a perníkové korenie.
  2. Pridáme tekvicové pyré a rastlinné mlieko. Dôkladne premiešame.
  3. Palacinky (alebo ak chceme, lievance) opekáme na kokosovom oleji dozlatista.
  4. Servírujeme s javorovým sirupom a nasucho opečenými pekanovými/vlašskými orechmi.

photo zdroj: pixabay.coom

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (13) a Laury Sofie (10), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na lucia@alinka.sk.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *