P26092009 002Dcére som k narodeninám spravila na želanie tortu s obrázkom Hannah Montany. Je to medzi jej kamarátkami obľúbená speváčka a herečka v jednom a tak som jej musela splniť jej želanie. Prvý raz som spravila mramorovú tortu a bola vskutku veľmi pekná, keď sa rozkrojila.

Čo budete potrebovať:
Do formy 23 cm: 4 vajcia, 240g kryštálového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, 250g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL kakaa
Na krém: 3 šľahačky, 3 tyčinky ľadových gaštanov, 250 g masla

Postup:

torta1

Bielky oddeľte od žĺtkov. Začnite ich šľahať a pomaly pridajte kryštálový cukor. Keď je sneh tuhý, pridajte žĺtka, olej a vodu.
torta2

Nakoniec vmiešajte múku zmiešanú s práškovým cukrom. Dve tretiny cesta oddeľte a do zvyšku pridajte kakaový prášok a vymiešajte.
torta3

Do vymastenej a vysypanej formy striedavo kladieme cesto po lyžiciach. Do stredu formy dáme jednu lyžicu tmavého a na to dve lyžice svetlého cesta. Takto to stále opakujeme až do spotrebovania cesta. Nemiešame!!! Tento postup spôsobí, že sa cesto pomaly rovnomerne rozleje a vytvorí po rozkrojení akési vrstvy či prúžky.
torta4

Pečieme vo vyhriatej rúre pri strednej teplote. Pozor, cesto má niekdy tendenciu urobiť uprostred vypuklinu, po upečení tortu hneď vyklopte, tým sa to vyrovná… Ja som upiekla dva rovnaké korpusy, pretože jeden by pre našu veľkú rodinu bol málo.
Na krém nalámeme čokoládu do šľahačky a zohrejeme, pomaly miešame, kým sa nezačnú robiť bublinky. Hneď odstavíme a necháme do druhého dňa vychladnúť.
Na druhý deň si v mixéri začneme šľahať maslo a pomaličky k nemu prilievame čokoládovú šľahačku.
Korpusy rozkrojíme na 2 časti. Na spodnú dáme džem, natrieme krém, prekryjeme korpusom, ten môžeme pokvapkať rumom alebo kávou, znovu natrieme džem a krém a tak opakujeme až po vrch. Potrieme aj boky a dáme stuhnúť do chladničky. Vrch ozdobíme ľubovoľne.