mousseNázov je iba jeden, variant aspoň 500, ale ak vyskúšate túto najjednoduchšiu, určite si ju hneď obľúbite. A ak sa vám nahlási nečakaná návšteva, nemusíte si lámať hlavu, čo jej narýchlo pripraviť. Mousse au chocolat, alebo čokoládová pena, si získa svojou jednoduchosťou a jemnou chuťou snáď každý mlsný jazyk.

Čo budete potrebovať: 200 ml šľahačky, 100 g čokolády, 1 PL oleja, ovocie ako dekoráciu.

mousse1

Rozlámte horkú čokoládu na menšie kúsky, pridajte 1 PL oleja a na vodnom kúpeli rozpustite.
mousse2

Zatiaľ, čo sa čokoláda pomaly dostáva do stavu tekutého, vyšľahajte šľahačku, môžete ju dochutiť pomarančovou kôrou (použite bio-pomaranč).
mousse3

Rozpustenú čokoládu nechajte trochu vychladnúť a ešte tekutú ju pomaly a s citom vmiešajte do šľahačky.  Čím je obsah kakaa v čokoláde vyšší, tým je mousse hustejšia.
mousse4

Mousse vložte minimálne na 2 hodiny do chladničky. Môžete podávať napr. s jahodami, malinami.
Ak ju chcete podávať ako zmrzlinu, dajte ju do mraziaku.
A ak chcete pripraviť jahodovú zmrzlinu, zamiešajte do šľahačky namiesto čokolády rozmixované jahody. Dobrú chuť!