Recepty šikovných gazdiniek / Torty a koláče

Koláčik štyroch chutí

DSCF9001

Tento koláčik mám z internetu, ale trošku som si ho upravila, robila som ho na nedeľňajšiu oslavu a celá rodina sa oblizovala až za ušami :-)))

Čo potrebujete:

Na cesto: 6 bielkov, 6 PL práškového cukru, 1PL oleja, 2PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 5 postrúhaných okrúhlych piškót, 150g posekaných vlašských orechov
Ďalšie ingrediencie:350g nutely alebo iný lieskovo-orieškový krém, 2 balíky BB keksov, trošku mlieka, 2 smotany na šľahanie, stužovač šľahačky
Krém: 6 žĺtkov, 180g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding, 1/2 litra mlieka, 3PL polohrubej múky, 100g čokolády na varenie, 250g masla

Postup:

1. Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor. Do bielkovej masy pridáme olej, múku s práškom do pečiva a 5 postrúhaných piškót. Zľahka premiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto porozsýpame posekané orechy a dáme piecť pri teplote 180°C dozlatista.

2. Na upečený korpus rozotrieme nutelu. Dajte si ju do mikrovlnky na chvíľku, dobre sa bude rozotierať.

3. Zo žĺtkov, cukru, vanilkového pudingu, mlieka a múky uveríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti vmiešame 100g rozpustenej čokolády na varenie a oba krémy necháme vychladnúť.

4. Maslo rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému. Vanilkový krém natrieme na nutelu, na krém poukadáme BB keksy, ktoré namáčame do vlažného mlieka. Na BB keksy rozotrieme čokoládový krém a naň už len rozotrieme smotanu na šľahanie vyšľahanú so stužovačom šľahačky. Hotový koláč odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a môžeme servírovať.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *