12523132Jar nám ponúka konečne viac možností na varenie v kuchyni, dajú sa využívať aj sezónne potraviny ako sú špargľa, medvedí cesnak a tak som si spravila na večeru zdravú bielkovinovú omeletu.

Čo potrebujete:
2 vajíčka (najlepšie domáce)
pár lístkov medvedieho cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
zelená fazuľka
3 plátky kvalitnej šunky
cottage cheese
olivový olej

Fazuľku obvarte v osolenej vode a hneď schladte v studenej vode, aby si zachovala farbu. Bielka oddeľte od žĺtkov, bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha, pridajte žĺtka a posekaný medvedí cesnak. Na horúcej panvici s kvapkou oleja opečte omeletu do zlatista, potom ju vyklopte na tanier. Obložte cottage cheesom, položte plátky šunky a obvarenú zelenú fazuľku.