Bezmäsité jedlá / Delená strava / Recepty šikovných gazdiniek / Sacharidové hlavné jedlá

Hliva s kyslou kapustou a pečenými zemiakmi

Toto je ďalší recept od mojej obľúbenej Henrietky Kundrátovej (Peškovičovej), ktorá dáva skvelé zdravé recepty na svojom facebookovom profile a niektoré z nich s radosťou často robievam. Toto je jedlo vhodné ako obed, alebo večera, ktorá zasýti a pritom poskytne aj veľa vitamínov.

Čo potrebujete:
250g čerstvej hlivy
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
0,5dl tamari omáčka
2 hrste kyslej kapusty
soľ, mleté korenie, tymián

Na oleji osmahnite cibuľu a cesnak, pridajte na pásiky nakrájanú hlivu a osmažte, aby zmäkla. Osoľte, okoreňte, pridajte tamari omáčku a ešte duste. Pridajte kapustu a nechajte tiež chvíľku podusiť.
Zemiaky umyte pod vodou, rozkrojte na štvrťky, dajte na plech, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a dajte piecť do rúry do chrumkava. Podávajte spolu.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *