Fašiangové šišky

Čo by to boli za Fašiangy bez šišiek! Súhlasíte? Recept, ktorý sme pre vás pripravili, je rýchly, nenáročný a ideálny aj pre zaneprázdnené gazdinky.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 10 g droždia
  • 1 vajce
  • 1/2 čl soli
  • práškový + vanilkový cukor na posypanie

Ako budete postupovať:

  1. Múku dajte do misky.
  2. Rozmrvte do nej droždie, prilejte studené mlieko, rozšľahané vajce a soľ.
  3. Všetko dôkladne zmiešajte v kuchynskom robote, alebo rukou.
  4. Cesto preložte do múkou vysypanej misky, prikryte kuchynskou fóliou a odložte na 12 hodín do chladničky.
  5. Po uplynulom čase cesto vyvaľkajte na doske a pomocou pohára vykrajujte kolieska. Do každej šišky spravte opačným koncom varechy dierku.
  6. Vysmážajte na oleji a dajte odkvapkať na servítok.
  7. Ešte teplé pocukrujte. Môžete servírovať s jahodovým džemom a šľahačkou.

Ilustračný obrázok zdroj: pixabay.com

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (13) a Laury Sofie (10), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na lucia@alinka.sk.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *