Dánsky jablkový dezert

Tento dezert je ako stvorený pre jesenné a zimné sychravé dni. Pohladí nielen bruško, ale aj dušu. Môžete si ho tiež vziať do práce, či pribaliť deťom na desiatu do školy.

Čo budete potrebovať

  • uzatvárateľné poháre
  • 1kg jabĺk
  • 1 hrnček vody
  • 1 PL čerstvého zázvoru
  • semiačka z 1/2 vanilkového struku
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • 1 hrnček mandlí
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 8 ďatlí
  • kokosový krém

Ako budete postupovať

  1. Jablká nakrájajte na kocky. Presuňte ich do zapekacej misy, zalejte vodou, citrónovou šťavou, pridajte trošku zázvoru, vanilky, škorice  a dajte piecť na 20 minút pri 170 °C.
  2. Nasucho opečte na plechu v rúre orechy. Sledujte ich, aby vám neprihoreli. Keď mierne vychladnú, nasekajte ich a zmiešajte s rozmačkanými ďatlami na kašu.
  3. Vychladnutú jablkovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom.
  4. Vyšľahajte kokosový krém.
  5. Vrstvite do pohárikov: naspodok dajte jablkovú zmes, nato posypte orechy a navrch pôjde kokosový krém. Posypte sekanými orechmi.

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (13) a Laury Sofie (10), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na lucia@alinka.sk.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *